۱۳۱- آیا در آیات متشابه قرآن دستور کشتن کافران صادر شده است؟!

image_gallery

سؤال: آیا کشتن کافران یا کسانی که از دین برگشته اند جزء آیات متشابه قرآن هست که نباید به آن عمل کرد (بعضی از افراد کلیت قرآن را قبول دارند ولی مثلاً کشتن کافران را قبول ندارند می توان گفت این از آیات متشابه هست؟)  و یا اصلاً نباید به آیات متشابه عمل نمود آیات محکم و متشابه قرآن مشخص هستند یا می توان آن ها را تشخیص داد؟! با تشکر

پاسخ: قرآن مجید متضمّن برنامه زندگی برای انسان ها است، زندگی توأم با آسایش و رفاه و نوعدوستی و احترام به حقوق دیگران و به طور کلی حقوق انسان ها. در احکام اخلاقی قرآن مجید که صورت کامل و حقیقی آن در زندگی پیامبر خدا (ص) و امامان معصوم (ع) تجلّی کرده است، ابتداءً برنامه ای برای کشتن انسان های کافر وجود ندارد.

اما وقتی کافران بدون هیچ گونه عذری که مورد قبول عقول انسان ها باشد، جنگ را علیه پیامبر خدا (ص) و پیروان او شروع می کنند در آن شرایط چه کاری باید کرد؟! آیا باید دست روی دست گذاشت و با مسالمت و رفتارهای صلح طلبانه مقابل آن ها ایستاد تا آن ها همه مسلمین را بکشند؟!!

تاریخ زندگی پیامبر خدا (ص) و انتشار آیات قرآن در بین ملل مختلف روشن است. ما قبلاً در پاسخ سؤال ۲۹ تحت عنوان «چرا در دین اسلام آن قدر جنگ و لشکر کشی وجود دارد؟!» و همچنین پاسخ سؤال ۳۰ تحت عنوان: «رفتار پیروان دین توحیدی با اسیران جنگی» به طور مفصّل در این زمینه بحث کردیم. در آن مباحث گفتیم دین توحیدی دین صلح و آرامش است نه دین جنگ و خشونت. این سخنان که علیه دین خدا گفته می شود، دروغ هائی است که مخالفان آن دین می گویند، این مخالفان هم یا حقیقتاً از آموزش های دین توحیدی بی اطلاع هستند و یا غرض ورزی دارند و جهت رسیدن به اهداف خاصی این شایعات را علیه دین خدا منتشر می کنند.

شما اگر به تاریخ زندگی پیامبر اسلام و تاریخ نزول قرآن و انتشار آن بین انسان ها توجه کنید، آن چه را ادعا می کنیم به وضوح در می یابید، حتی یک توجه فشرده و اجمالی هم این ادعا را برای شما روشن خواهد کرد!

شما ببینید «جنگ بدر» را چه کسانی به راه انداختند، همچنین «جنگ احد» و جنگ احزاب و سایر جنگ ها، شما در بررسی این موضوعات متوجه خواهید بود که پیامبر خدا (ص) چه مقدار تلاش کرد تا جلو جنگ را بگیرد و این مقابله به صلح انجامد، اما سران مشرکان مکه قبول نکردند و جنگ را شروع کردند.

 در جنگ بدر یک گروه هزار نفری از مشرکان مکه با همه امکانات و تجهیزات جنگی به شهر مدینه حمله کردند و قصدشان کشتن پیامبر خدا (ص) و پیروان او بود، آن ها این مسافت طولانی را آمده بودند به جهت کشتن کسانی که در اثر فشارها و ظلم های کافران، محل زندگی و خانه های خود را رها کرده و به شهر دیگری هجرت کرده بودند. یعنی مشرکان و کافران حق فرار و آواره شدن انسان ها را هم به آن ها نمی دهند. جرم این انسان ها چه بود؟! یعنی اگر یک انسان به جای قطعاتی از سنگ و چوب، پروردگار عالم را پرستید، باید او را کشت، حتی اگر از شهر و دیار و خانه و زندگی خود فاصله گرفت و به مکان دیگری هجرت کرد، باید رفت و با او جنگید؟!

241- آیا حضرت زینب ـ سلام الله علیهاـ بعد از واقعه عاشورا و آزادی از اسارت مجدداً به شام سفر کرده بود؟
بخوانید

در افکار و عقاید و رفتارهای مشرکان انسان ها حق دارند قطعه سنگی را بپرستند، و به انسان های دیگر حمله کنند و آن ها را بکشند و زنان و کودکان آن ها را دستگیر کنند و به عنوان برده در بازارها بفروشند، آن موقع اگر خداپرستان مقابل آن ها ایستادند و از حقوق انسانی، از جمله حق حیات خود دفاع کردند، باید مورد انتقاد قرار گیرند! و گفته شود که دین اسلام دین جنگ و شمشیر است. ما از این عده که می گویند اسلام دین جنگ و شمشیر است! می پرسیم: در مقابل گروهی آدمکش و جبّار و متعدّی به حقوق دیگران چه کار باید کرد؟! اگر آن ها را دعوت به صلح و آرامش و رعایت حقوق انسان ها کردیم و اما آن ها نپذیرفتند و اقدام به جنگ کردند، وظیفه انسانی ما چیست؟! باید آن ها را آزاد گذاشت تا به آدمکشی و چپاول دیگران ادامه دهند؟!!

در مورد مرتد و مجازات او هم در پاسخ سؤال ۲۳ تحت عنوان: «لطفاً تعریف مرتد، مجازات آن و تناقض آن با آزادی عقیده و بیان را توضیح دهید؟!» بحث مستدلی در همین سایت «حکمت طریف» طرح شد، و شما می توانید آن را ملاحظه بفرمائید.

و اما این که نوشته اید: بعضی از افراد کلیت قرآن را قبول دارند ولی مثلاً کشتن کافران را قبول ندارند… این موضوع را به صورت موضوع مستقلی، بعد از این قسمت در سؤال با شماره ۱۳۲ تحت عنوان: چرا بعضی از افراد کلیت قرآن را قبول دارند ولی بعضی از احکام آن را مثل کشتن کفار قبول ندارند- به خواست خداوند- جواب خواهیم داد.

اما این که نوشته اید: «آیا کشتن کافران یا کسانی که از دین برگشته اند، جزو آیات متشابه قرآن است، که نباید به آن عمل کرد، جواب این سؤال را هم به طور مستقل در تعریف آیات محکم و متشابه، در پرسش و پاسخ ۱۳۳ عرض می کنیم.

توصیه می کنیم جهت روشن شدن جهات دیگر این بحث به پاسخ سؤال ۲۷ تحت عنوان: «چرا در قرآن دستور قتل مشرکان و کافران داده شده است و همچنین پاسخ سؤال ۲۹ تحت عنوان: «چرا در دین اسلام آن قدر جنگ و لشکرکشی وجود دارد- قبلاً هم ذکر شد- مراجعه بفرمائید.

الیاس کلانتری

۹۴/۸/۱۲

 

برچسب ها
دکمه بازگشت به بالا
بستن