۱۰۹- آیا زنان بهشتی حجاب خواهند داشت؟!

a115_16120000_1_Fixedسؤال: وضعیت حجاب در بهشت چگونه است؟! آیا زنان بهشتی پوششی مانند چادر دارند؟

آیا اصلاً ضرورت دارد حجاب داشته باشند؟! با توجه به این که آن جا گناهی وجود ندارد؟! اصلاً بی حجابی گناه است؟! با توجه به اینکه در بهشت تکلیفی وجود ندارد و افراد مکلّف به انجام دستورات دینی نیستند، در نتیجه «بایدی» در کار نیست. از طرف دیگر زمینه و بستر و میل به انجام گناه و کاری که برخلاف عقل و فطرت است، هم، وجود ندارد. آیا ضرورتی هم بر حفظ حجاب وجود دارد و حجاب لازم است؟! چون حجاب یک تکلیف است .ضمناً اگر چیزی در دنیا حرام شمرده شده، بدان خاطر است که فساد و پلیدی و ناپاکی دارد، اگر چیزی پاک و گوارا و مفید باشد، حرام نمی‌گردد.

این که در مورد زنان بهشتی گفته شده: دست هیچ مردی به آنان نرسیده، و در بهشت نیز جز همسر خود را نمی‌خواهند و نمی‌جویند، درست و قابل قبول است. بنابراین با این فرض آیا حجاب ضروری خواهد بود؟! قطعاً در بهشت دیدن با ریبه وجود ندارد. با این فرض نگاه کردن چگونه است؟!

مستحضر هستید که در باغ‌های بهشتی، زنانی هستند که جز به همسران خود چشم نمی‌دوزند و عشق نمی‌ورزند، پیش از آن، «هیچ انسان و جنّی با آنان تماس نگرفته است.» این زنان دوشیزه و پاک هستند‌ و شیفته ‌ و دلداده ‌همسران خود هستند و طمع نگاه و لذّت‌جویی از هیچ مرد دیگری را ندارند. بر اساس روایت ابوذر غفاری: زن بهشتی به همسر خود می‌گوید: «به عزّت پروردگارم سوگند! در بهشت چیزی را بهتر از تو سراغ ندارم، سپاس مخصوص خداوند است که مرا همسر تو و تو را همسر من قرار داده است». بنا براین به نظر میرسد اصل حجاب اصلاً موضوعیت ندارد و نهایتاً با توجه به وعده‌های خداوند در قرآن در مورد نعمت‌های بهشت و لذات اخروی و ابدی برای مؤمنین در بهشت که می‌فرماید: «… وَ فِیهَا مَا تَشْتَهِیهِ الْأَنفُسُ وَ تَلَذّ ُالْأَعْینُ… در آن (بهشت) آنچه دل‌ها می‌خواهد و چشم‌ها از آن لذت می‌برد موجود است.

خواهشمند است تا آن جائی که امکان دارد به سؤالات اینجانب دقیق، واضح و مستند و علمی پاسخ دهید.

پاسخ: سؤال شما از چند قسمت تشکیل یافته و تحت چند عنوان به آن پاسخ می دهیم. ابتداء به توضیح این نکته می پردازیم که آیا زنان بهشتی پوششی به عنوان حجاب دارند یا نه؟! و این که آیا اصلاً ضرورت دارد که آن ها حجاب داشته باشند؟!

در پاسخ عرض می کنیم:

اولاً: پوشش و لباس یکی از انواع زینت ها و عامل نوعی زیبائی و ارزش در انسان ها محسوب می شود و از نوع لباس پوشیدن زن ها و میزان توجه آن ها به لباس ها و چگونگی آن ها مثل: رنگ و نوع دوخت و اندازه و شکل لباس این مطلب به خوبی آشکار می شود. به عنوان مثال: در زنانی که ملتزم به پوششی از نوع حجاب شرعی نیستند، موضوع توجه به لباس و انواع و اشکال مختلف آن چه وضعیتی دارد؟!

44-آیا می شود ارتش های کوچک امام زمانی درست کرد؟
بخوانید

بنابراین می شود، پوشش زن های بهشتی را از دیدگاه دیگری غیر آن دیدگاهی که شما در سؤالاتتان مطرح کردید و یا به طور کلی در جامعه ما و بعضی جوامع دیگر مطرح است، بررسی کرد یعنی نقش لباس را از جمله نوعی از لباس شبیه به حجاب در زیبائی و جلالت جنس زن و ارزشمندی آن ها در نظر مردان.

ثانیاً: معلوم نیست که تکلیف زنان در دنیا به پوشش کامل یعنی داشتن حجاب صرفاً برای جلوگیری از نوعی گناه باشد! و لازم باشد موضوع حجاب فقط از این جهت مورد بررسی قرار بگیرد! اگر چه این موضوع شباهتی به موضوع قبلی دارد، اما از جهتی می شود آن را به طور مستقل مورد بررسی قرار داد.

در توضیح این قسمت از روی ناچاری مثالی می آوریم و آن این که مردان زیادی در جوامع به ظاهر دینی هستند که در عین داشتن همسر به زنان دیگری هم توجه دارند، در حالی که همسر این نوع مردان در منزل بدون حجاب در منظر همسرش قرار دارد، اما زنان دیگر اختیاراً یا اجباراً دارای حجاب هستند. اگر حجاب صرفاً به جهت جلوگیری از گناه و به عنوان تکلیف بود، چطور این گروه از مردان به جای توجه به همسرشان که بدون حجاب در کنار او است به زنان دیگری که با پوشش و حجاب هستند، توجه می کنند.

حاصل بحث این که: پوشش در جنس زن بالخصوص از نوع حجاب عامل زیبائی و جلالت و کمالات اخلاقی و شخصیتی می باشد. و شخصیت کامل زن و جلالت وجود او در صورت داشتن پوشش کامل یعنی پوشیدن حجاب تجلّی پیدا می کند. به طوری که اگر یک زن دیندار در منزل خود که کسی هم در آن جا حضور ندارد و هیچ مرد نامحرمی هم نمی تواند او را ببیند، بخواهد نماز بخواند، باید حجاب داشته باشد.

در مورد پوشش زنان بهشتی به طور اجمال عرض می کنیم که نوعی پوشش و مستوریت در بهشت برای زنان وجود خواهد داشت و این نوع مستوریت از ارزش ها و کمالات و مطلوبیت ها ی آن ها محسوب خواهد شد. خداوند می فرماید:

« حُورٌ مَّقْصُورَاتٌ فِي ﭐلْخِيَامِ» (الرحمن / ۷۲) یعنی حوریانی پرده نشین در خیمه ها. از این آیه و آیات دیگری از قرآن و روایاتی از ائمّه اهل بیت (ع) نقل شده بر می آید که زن های بهشتی در نوعی مستوریت در قصرهای بهشتی زندگی می کنند و این مستوریت مورد علاقه و تمایل آن هاست و از ارزش ها و جمال و کمالات آن هم محسوب می شود و ما به خواست خداوند در ادامه این بحث در پاسخ به بخشی از این سؤال چند فصلی، تحت عنوان: «آیا اصلاً بی حجابی گناه است؟!» نکاتی در تکمیل این بحث ذکر خواهیم کرد.

الیاس کلانتری

۹۴/۵/۲۱

برچسب ها
دکمه بازگشت به بالا
بستن